Coca Cola er vinner av Mangfoldsprisen 2010

Coca Cola vinner prisen for sin høye andel ansatte med innvandrerbakgrunn, i alle nivåer i bedriften, og for sitt langsiktige og systematiske arbeid for tilrettelegging for mangfold på arbeidsplassen.

Publisert: 14.12.2010

Coca Cola har ansatte fra 46 nasjoner og syv ulike religioner er representert. Av rundt 1000 ansatte har 17 prosent innvandrerbakgrunn.

 

- Coca Cola rekrutterer til mangfold, samtidig skaper de gode muligheter for karriereutvikling internt. 7 av 10 nyansettelser skjer internt, og i dag har 13 prosent av lederne i Coca Cola innvandrerbakgrunn, skriver juryen i sin begrunnelse.

 

Rekke tiltak

 

- Coca Cola viser at det er mulig å få til et godt fungerende etnisk mangfold på arbeidsplassen, og ikke minst at det lønner seg, sier statsråd Thora Aasland som deler ut prisen.

 

Coca Cola har iverksatt en rekke tiltak for å bidra til god trivsel på arbeidsplassen og for å tilrettelegge for mangfoldet blant de ansatte:

 

- Tilbud om norskkurs i arbeidstiden

- Kantine med utvidet mattilbud

- Fleksible ferieordninger

- Feiring av alle landenes nasjonaldager

- Bønnerom

 

Målet med Mangfoldsprisen er å fremheve de gode eksemplene på mangfold som finnes i arbeidslivet, og som kan gi kunnskap og inspirasjon til andre. 

 

Ledelsen er med

 

I Coca Cola er mangfoldsarbeidet godt forankret i ledelsen i bedriften, de har et bevisst forhold til resultater i sin mangfoldssatsning, og ledelsen måles på dette.

 

- Med bedriftens systematiske arbeid for mangfold, innføring av tiltak og oppfølging gjennom målinger og evalueringer, er Coca Cola et godt eksempel til etterfølgelse for andre, skriver juryen.

 

Juryen bestod i år av representanter fra NHO, UNIO, Akademikerne og Spekter, KIM og Av. dir. IMDi er sekreteriat for prisen.

 

Tidligere vinnere av Mangfoldsprisen:

NRK (2009)

Lørenskog kommune (2008)

Hennig Olsen Is (2007)

Ullevål Universitetssykehus (2006)

Posten Norge (2005)

Utskriftsvennlig side

Kontakt IMDI Tlf: 24 16 88 00 E-post: post@imdi.no Ved feil på nettstedet, kontakt mangfoldsportalen@imdi.no