Øker konkurransekraften gjennom stipend-samarbeid!

I en stadig mer globalisert verden satser Statkraft på å rekruttere de beste av de beste med flerkulturell kompetanse. Oliver Imafidon og Ivan Mikov kom gjennom nåløyet - de fikk stipend fra Alarga og er tilknyttet Statkraft. Studentene mener stipendiatordningen gir fordeler både for dem, for bedriftene og for mangfoldsarbeidet generelt. Les de to artiklene om samarbeidet mellom Statkraft og Alarga og om de to kandidatene på stipenditaordning i Statkraft.

Publisert: 16.04.2009
Forfatter: Britt Arnhøy
Fotograf: Britt Arnhøy
Logo

I en stadig mer globalisert verden satser Statkraft på å rekruttere de beste av de beste med flerkulturell kompetanse.

I 2007 opprettet Statkraft et samarbeid med Alarga, en ideell organisasjon som gir utdanningsstipend til talentfulle, norske mastergradsstudenter med familiebakgrunn fra Øst-Europa, Asia, Afrika og Sør- og Mellom-Amerika. Målet er å bidra til at norske bedrifter øker sin globale konkurransekraft gjennom interkulturell rekruttering.
-Statkraft har nær 3000 medarbeidere i mer enn 20 land. Både på medarbeider- og ledersiden er det viktig å knytte til oss ekspertise med den rette kompetansen, og det er enda viktigere med bredde i kulturell bakgrunn i forhold til det internasjonale aspektet – og å tenke mer globalt. Vi ønsker dermed å finne de beste talentene og få inn folk med flerkulturelle ressurser. Helt konkret er vi ute etter unge ressurssterke mennesker med sterke analytiske evner, som også er gode rollemodeller i sitt miljø, sier HR-direktør Beate Hamre Deck.

I et intervju med HR-direktør i Statkraft, Beate Hamre Deck og daglig leder i Alarga, Dilek Ayhan kan du lese mer om hvordan samabridet kom i stand, og hvordan det fungerer i praksis. Både Deck og Ayhan mener samarbeidet bærer frukt og forteller i artikkelen om sine erfaringer

Les hele intervjuet her

Oliver Imafidon og Ivan Mikov kom gjennom nåløyet - de fikk stipend fra Alarga og er tilknyttet Statkraft. Studentene mener stipendiatordningen gir fordeler både for dem, for bedriftene og for mangfoldsarbeidet generelt.

Oliver Imafidon (24) og Ivan Mikov (24) er Alarga-stipendiater tilknyttet Statkraft. Begge kom til Norge som 16-åringer, Oliver fra Nigeria til Oslo, Ivan fra Bulgaria til Skien. Oliver Imafidon er førsteårsstipendiat og tar master i produktutvikling og produksjon med fordypning i konstruksjonsintegritet ved Norges teknisk-vitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Han har fått tilknytning til vindmiljøet i Statkraft som følger ham opp faglig. Ivan er andreårsstipendiat og student ved Handelshøgskolen i Bergen, der han arbeider mot mastergrad i økonomi og administrasjon med spesialisering innen finans. I Statkraft har han arbeidet med prosjekt knyttet til fremtidens utfordringer når det gjelder energibehov og miljøbelastning. Han har også hatt sommerjobb i avdelingen som utarbeider prisprognoser og markedsanalyser av det europeiske kraftmarkedet.

Les artikkel der de to studentene forteller om stipendordningen i Statkraft, og der de kommer med råd til andre bedriftsledere.

Utskriftsvennlig side

Kontakt IMDI Tlf: 24 16 88 00 E-post: post@imdi.no Ved feil på nettstedet, kontakt mangfoldsportalen@imdi.no