Telenor Integration - Tenk løsninger, ikke hindringer

Badredine Alaoui-Echrif kom til Norge for to år siden. Til tross for ingeniørutdanning og arbeidserfaring var det vanskelig å få jobb. Løsningen ble Telenor Integration, et program som gir arbeidspraksis og kunnskap om norsk arbeidsliv til høyt kvalifiserte innvandrere.

Publisert: 18.12.2013
Forfatter: Hilde Fossum Sundre, frilansskribent
Forfatter

Den stripede, nystrøkne skjorta og det brede smilet vitner om en mann som har funnet sin plass. Etter bare seks måneder i Norge søkte marokkanske Badredine Alaoui-Echrif praksisplass i Telenor Integration. Da var ikke norskkunnskapene helt på plass enda, men han ble oppfordret til å prøve igjen senere.


Alaoui-Echrif tok oppfordringen på alvor. Få måneder senere satt han igjen i intervjustolen på Fornebu, og denne gangen var norsken god nok. Praksisplassen var hans! Etter ett års praksis ble Alaoui-Echrif fast ansatt som radioplanlegger i Telenor i juli i år.

Radioplanlegger Badredine Alaoui-Echrif og tilrettelegger Mina Khairalomoum i Telenor


- Mye handler om å bli kjent med det norske arbeidslivet, forteller Mina Khairalomoum, tilrettelegger i Telenor Integration.  – Hos oss får deltagerne en to måneders kartleggingsperiode med innføring i norsk arbeidslivskultur, prosjektarbeid, prosjektledelse og effektiv kommunikasjon. I dette inngår også kunnskap om HMS, arbeidsmiljøloven og fagforeningene.


Slik får innvandrere relevant arbeidserfaring, arbeidsgiver får kvalifisert arbeidskraft og samfunnet får folk over fra stønad til skattebetalere. Alaoui-Echrif mener andre arbeidsgivere bør bruke nøyaktig samme mal som Telenor. 
– Arbeidspraksis er viktig erfaring for innvandrere. Og om man ikke får jobb i Telenor kan man lettere gå videre til andre arbeidsgivere etterpå, sier Alaoui-Echrif.


Av de 23 deltakerne som har fullført programmet siden det ble satt i gang i 2010 er 17 nå i relevant jobb, noe som gir en imponerende suksessrate. Svært få er i dag arbeidsledige.


- En del får jobb hos andre arbeidsgivere, men hele åtte tidligere deltakere er i dag ansatt i Telenor, forteller HMS-direktør Ferry Zandjani energisk.  – Det tyder på at vi har gjort en god jobb med rekrutteringen og at programmet har høy anerkjennelse, fortsetter han.


Alaoui-Echrif har jobbet som ingeniør innen telekommunikasjon i Marokko og har også en master i Nettverk og kommunikasjon fra Ukraina, der han bodde i 7 år. Det alle deltakerne har til felles med ham er at de har høyere utdanning og kompetanse. Internasjonal erfaring er også et pluss.


Kandidatene til programmet søker via NAV Intro. Der gjøres den første utsilingen av kandidater, men Telenor står selv for jobbintervjuer og seleksjon av de kandidatene som kommer inn på programmet. Lønn betales av NAV, mens Telenor står for teknisk utstyr og kursing. Og kompetanse er eneste kriterium!
-Nav Intro er vår viktigste samarbeidspartner, forteller Tommy Rovelstad, avdelingsleder i Telenor Open Mind. Og vi er svært fornøyd med samarbeidet med dem.  – Disse søkerne er folk som bare trenger en bitteliten dytt for å komme i gang, fortsetter han. De er svært motiverte og kompetente! Styringsgruppa for programmet syns dette har gått over all forventning, forteller Rovelstad.

   
– Her er det snakk om folk som ellers trolig ville arbeidet som ufaglærte i helsesektoren, som taxisjåfører eller vært arbeidsledige. Men det er viktig at folk får en jobb som matcher kvalifikasjonene deres, fortsetter han.
Han støttes av Ingrid Ihme, direktør for Telenor Open Mind. Ideen om å starte et program for inkludering av innvandrere oppsto i kjølvannet av mange års erfaring med et program for mennesker med funksjonshindringer. Ingrid Ihme visste at hun trengte å ansette en person som kunne lede arbeidet og som selv visste hvor skoen trykket. Hun fant Mina Khairalomoum.

- For hver kandidat som får jobb blir jeg like glad som da jeg selv fikk jobb, sier Khairalomoum.

Badredine Alaoui-Echrif, Mina Khairalomoum, Tommy Rovelstad og Ingrid Ihme


Med hovedfag i sosialøkonomi, BI-master i finans, gode norskkunnskaper og lang botid i Norge trodde Khairalomoum det skulle bli lett å finne en god jobb. Men etter 400 jobbsøknader hadde hun bare blitt innkalt til tre jobbintervjuer. I dag jobber hun som tilrettelegger for Telenor Integration og sørger selv for at innvandrere får relevant arbeidspraksis.


- Arbeid betyr alt for integrering!, sier Khairalomoum bestemt. Og når en person får seg jobb er det hele familien som får en endret livssituasjon. Barna får en grunn til å være stolte av foreldrene, fortsetter hun.


Så hva er egentlig suksessfaktorene? Ledelsen peker på styringsgruppen som gjør at programmet har ambassadører som skaper forankring rundt i organisasjonen og sørger for tilgjengelige praksisplasser. De peker også på samarbeidet mellom arbeidsgiver og fagforeningene. Det har vært viktig at tillitsvalgte er med på laget.


- Men det aller viktigste er fokus på kompetanse, sier Rovelstad. Samtidig må vi huske på at annerledesheten er en kompetanse i seg selv dersom vi ønsker å ha en bedrift som speiler samfunnet vi lever i.
- Rett person til rett jobb, legger Ingrid Ihme til. Og dialogen med Nav Intro har vært veldig viktig.


Mina Khairalomoum mener at det også er viktig at man har en person i HR-avdelingen eller en prosjektleder som tar ansvar for det praktiske knyttet til rapportering og administrasjon.  – Men det kreves virkelig ikke mange ressurser, understreker hun. Dersom du er i tvil om en ansettelse, prøv en praksisplass i første omgang, legger Khairalomoum til. Det viktigste er å se løsninger, ikke hindringer!

Les også intervjuet med HMS-direktør Ferry Zandjani og tillitsvalgt Helge Enger i artikkelen Telenor Integration - Bare fordeler


 

Utskriftsvennlig side

Kontakt IMDI Tlf: 24 16 88 00 E-post: post@imdi.no Ved feil på nettstedet, kontakt mangfoldsportalen@imdi.no