Det handler om ambisjoner

Vellykket rekruttering av innvandrere henger nært sammen med bedriftenes ambisjonsnivå. Her har mange bedrifter mye å hente, mener Eivind Garshol.

Publisert: 14.04.2009
Forfatter: Britt Arnhøy
Fotograf: Britt Arnhøy
Logo
Eivind Garshol har bakgrunn som HR-direktør og personalsjef i ledende norske internasjonale selskaper, og har i tillegg mange års erfaring med arbeidsmarkedsopplæring for fremmedspråklige og som konsulent innen leder- og organisasjonsutvikling. I dag er han HR-direktør i REC Wafer Norway og nestleder i styret i HR Norge – en interesseorganisasjon for alle som jobber med HR, altså personal og ledelse. På oppfordring deler han her sine tanker rundt rekruttering av innvandrere og arbeid med mangfold, og gir råd for rekrutteringsprosessen.

 

-Bedriften må begynne med å erkjenne at den har et behov for mennesker med en annen bakgrunn, sier den erfarne lederen innen personal- og ledelse.
Han understreker at bedriftenes arbeid med rekruttering forutsetter følgende erkjennelse: Vi ønsker ikke å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn for å være snille, ei heller for å oppfylle noen kriterier eller møte noen oppfordringer fra arbeids- og inkluderingsministeren.

I inervjuet kommer Garshol inn på spørsmålet "Hvilken nytte har vi av dette?". "Se etter gullet!" sier han også. Personer med innvandrerbakgrunn kan bidra til en mer åpen og dynamisk organisasjonskultur.

I artikkelen kan du lese mer hva Garshol mener om:

  • Branding og annonsering
  • Tips til virkemidler i rekrutteringsprosessen
  • Bruk av rekrutteringsfirma
  • Ivaretakelse av den nyansatte

Jeg vil gjerne lese hele artikkelen

 

Utskriftsvennlig side

Kontakt IMDI Tlf: 24 16 88 00 E-post: post@imdi.no Ved feil på nettstedet, kontakt mangfoldsportalen@imdi.no